Prikaz 1–12 od 25 rezultata

Evropa – kasni srednji vek – 9. knjiga

320,00 рсд

Otkrijte Evropu u doba zamkova, krstaških ratova, katedrala, vitezova i viteškog udvaranja. Saznajte kako je kuga okončala to razdoblje.

Renesansna Evropa – 10. knjiga

320,00 рсд

Istražite velike promene koje su se događale u Evropi od XIV do XVI veka, od obnove klasične antike i humanizma, do ekonomskog oporavka.

Putovanja i velika otkrića – 11. knjiga

320,00 рсд

Otkrijte svet u društvu najvećih putnika svih vremena, od kineskog istraživača Dženg Hea, do Kolumba na njegovim putovanjima u Ameriku.

Rađanje modernih nacija – 12. knjiga

320,00 рсд

Istražite Evropu u doba Habsburga i Kralja Sunca. Saznajte sve o zlatnom dobu Holandije, istočnoj Evropi i Skandinaviji.

Naseljavanje Amerike – 13. knjiga

320,00 рсд

Saznajte više o španskom osvajanju Centralne i Južne Amerike koje je uništilo domorodačke kulture i veličanstvene civilizacije Asteka i Inka, ko je zauzeo obalu Brazila, a ko je prvo osvojio Severnu Ameriku.

Azijska i afrička carstva – 14. knjiga

320,00 рсд

Čitajte o borbi za prevlast u Aziji između moćnih carstava, muslimanskih sultanata na zapadu i velike dinastije Ming koja je izgradila čuveni Zabranjeni grad.

Industrijska revolucija – 15. knjiga

360,00 рсд

Upoznajte se sa vremenom pronalaska parne mašine i otvaranja prvih železnica u Belgiji, Francuskoj, Americi i Japanu.

Doba prosvećenosti i revolucija – 16. knjiga

320,00 рсд

Političke pobune koje su se odigravale od 1789. do 1799, poznate kao Francuska revolucija, promenile su čitav jedan narod. Saznajte kako se njihov uticaj osetio širom celog kontinenta i sveta.

Vanevropske zemlje – 8. knjiga

320,00 рсд

Upoznajte se sa kineskim dinastijama Song i Tang i mongolskim invazijama. Otkrijte prva afrička kraljevstva i najstarije indijske imperije.

Rani srednji vek – 7. knjiga

320,00 рсд

Upoznajte Evropu nakon propasti Rimskog carstva, od širenja hrišćanstva i uspona islama, do Vikinga i stvaranja Rusije.

Amerika i Pacifik – 6. knjiga

320,00 рсд

Naučite nešto novo o prvim narodima Amerike, o Majama, Astecima i Inkama, domorocima Severne Amerike. Saznajte nešto novo i o prvim stanovnicima Australije i Novog Zelanda.

Praistorija – 1. knjiga

320,00 рсд

Krenite na putovanje i otkrijte početke istorije, od Velikog praska do začetaka života i od evolucije čoveka do otkrića pisma.