Prikazani svi od ukupno 8 rezultata

CIA u Srbiji

632,00 рсд

Već decenijama naš čudljivi saveznik u demokratiji, SAD, odnosni njihova glavna tajna služba CIA, su nam malo prijatelji, malo neprijatelji. Oni se o tome nikada jasno ne izjašnjavaju. Ipak, s obzorom na dosadašnju istoriju jasno je da nas smatraju za zonu ruskog uticaja i kao opasno mesto na Balkanu.

Masoni u Srbiji

560,00 рсд

Poslednjih godina zbog nagle popularizacije masonerije i spuštanja kriterijuma za članstvo, došlo je do porasta broja slobodnih zidara u Srbiji. Danas u zemlji ima 2000 masona, koji rade u 60 loža. Najviše loža ima Regularna velika loža Srbije – 25, a potom Ujedinjene velike lože Srbije – 17.

Legija i zemunski klan

720,00 рсд

Svojom pojavom i svojim (ne)delima Legija je ne samo dopisao istoriju srpskog podzemlja, nego je i pomerio granice organizovanog kriminala u Srbiji. Marko Lopušina otkriva ko je zapravo čovek koji je posle osam godina provedenih u Legiji stranaca, deset godina u „crvenim beretkama“, sa činom pukovnika policije osuđen da je organizovao atentat na srpskog premijera Zorana Đinđića.

Teroristi sveta

480,00 рсд

Terorizam u masovnom obliku se pojavio krajem šezdesetih godina prošlog veka, kao produžena ruka mladalačkog i desničarskog bunta u Evropi. Ova knjiga predstavlja zbirku portreta najznačajnijih i naopasnijih terorističkih organizacija, grupa i pojednaca, kojima je političko nasilje sredstvo vladanja svetom.

Mafije sveta

640,00 рсд

Prema procenama kriminologa i drugih eksperata za nezakonita poslovanja 21. vek će biti era kriminala. Ove procene su toliko pesimističke da se predviđa da će kriminalci, zavladati svetom, ako ih države u tome ne spreče. Neće biti ni malo slučajno ako u vreme Novog svetskog političkog poretka dobijemo i Novi svetski kriminalni poredak.

Tajne službe sveta

Ova knjiga predstavlja skicu za portret ne samo najvećih tajnih službi sveta već i najznačajnijih za naš srpski i balkanski prostor.

Enciklopedija špijunaže

I prva, i druga, i treća Jugoslavija imala je svoje podzemlje. U prvoj se ono nalazilo po šumama i gorama, jer su tadašnji hajduci bili odmetnici od običnog sveta. Kasnije, istorija jugoslovenskog podzemlja se deli na vreme „pre i posle Ljube Zemunca“.

Britanska prevara – MI6 u Srbiji

632,00 рсд

Još je književnik Borislav Pekić u svojem delu „Pisma iz tuđine“ pisao da je prosečan britanski pogled na Jugoslaviju posledica istorijske-model zablude. Marko Lopušina otkriva koje su to zabluda čiji je poreklo novijeg datuma.