Prikazani svi od ukupno 25 rezultata

Evropa – kasni srednji vek – 9. knjiga

320,00 рсд

Otkrijte Evropu u doba zamkova, krstaških ratova, katedrala, vitezova i viteškog udvaranja. Saznajte kako je kuga okončala to razdoblje.

Renesansna Evropa – 10. knjiga

320,00 рсд

Istražite velike promene koje su se događale u Evropi od XIV do XVI veka, od obnove klasične antike i humanizma, do ekonomskog oporavka.

Putovanja i velika otkrića – 11. knjiga

320,00 рсд

Otkrijte svet u društvu najvećih putnika svih vremena, od kineskog istraživača Dženg Hea, do Kolumba na njegovim putovanjima u Ameriku.

Rađanje modernih nacija – 12. knjiga

320,00 рсд

Istražite Evropu u doba Habsburga i Kralja Sunca. Saznajte sve o zlatnom dobu Holandije, istočnoj Evropi i Skandinaviji.

Naseljavanje Amerike – 13. knjiga

320,00 рсд

Saznajte više o španskom osvajanju Centralne i Južne Amerike koje je uništilo domorodačke kulture i veličanstvene civilizacije Asteka i Inka, ko je zauzeo obalu Brazila, a ko je prvo osvojio Severnu Ameriku.

Azijska i afrička carstva – 14. knjiga

320,00 рсд

Čitajte o borbi za prevlast u Aziji između moćnih carstava, muslimanskih sultanata na zapadu i velike dinastije Ming koja je izgradila čuveni Zabranjeni grad.

Industrijska revolucija – 15. knjiga

360,00 рсд

Upoznajte se sa vremenom pronalaska parne mašine i otvaranja prvih železnica u Belgiji, Francuskoj, Americi i Japanu.

Doba prosvećenosti i revolucija – 16. knjiga

320,00 рсд

Političke pobune koje su se odigravale od 1789. do 1799, poznate kao Francuska revolucija, promenile su čitav jedan narod. Saznajte kako se njihov uticaj osetio širom celog kontinenta i sveta.

Vanevropske zemlje – 8. knjiga

320,00 рсд

Upoznajte se sa kineskim dinastijama Song i Tang i mongolskim invazijama. Otkrijte prva afrička kraljevstva i najstarije indijske imperije.

Rani srednji vek – 7. knjiga

320,00 рсд

Upoznajte Evropu nakon propasti Rimskog carstva, od širenja hrišćanstva i uspona islama, do Vikinga i stvaranja Rusije.

Amerika i Pacifik – 6. knjiga

320,00 рсд

Naučite nešto novo o prvim narodima Amerike, o Majama, Astecima i Inkama, domorocima Severne Amerike. Saznajte nešto novo i o prvim stanovnicima Australije i Novog Zelanda.

Praistorija – 1. knjiga

320,00 рсд

Krenite na putovanje i otkrijte početke istorije, od Velikog praska do začetaka života i od evolucije čoveka do otkrića pisma.

Mesopotamija i biblijske zemlje – 2. knjiga

320,00 рсд

Naučite nešto novo o narodima Bliskog i Srednjeg istoka, od Sumeraca, Vavilonaca i Persijanaca, do Jevreja, Feničana i Filistejaca.

Stari Egipat i Antička Grčka – 3. knjiga

320,00 рсд

Čitajte o ljudima koji su izgradili piramide i mumificirali svoje kraljeve i mačke! Saznajte sve o Grcima, čija je genijalnost izrodila Zapadnjačku civilizaciju.

Rimsko carstvo – 4. knjiga

320,00 рсд

Upoznajte drevnu Evropu, od prvih zemljoradnika i ljudi koji su izgradili Stounhendž, do moćnih Rimljana, čija se imperija protezala od Srednjeg Istoka do Engleske.

Azijske civilizacije – 5. knjiga

320,00 рсд

Otkrijte velike civilizacije Azije, od carstava u dolini Inda i Indiji i dinastija Kina, Koreje i Japana, do ranih civilizacija jugoistoka.

Ilustrovana istorija sveta (1-24)

6.000,00 рсд

Krenite na fantastično putovanje i otkrijte same početke istorije naše civilizacije, od prvih pojava života na Zemlji, preko drevnih civilizacija do kolonijalnih osvajanja.

Nacionalizam i romantizam – 17. knjiga

320,00 рсд

Ova knjiga pripoveda o dva važna pokreta koji su presudno uticala na politička dešavanja u Evropi 19. veka i o buđenju nacionalnog identiteta u svakoj državi.

Doba imperija – 18. knjiga

320,00 рсд

Saznajte kako je najrasprostranjenije carstvo u istoriji sveta, Britanska imperija, doživelo vrhunac svoje moći, ali i počelo da se gasi.

Severna Amerika: ekspanzija, građanski rat, nastanak SAD

320,00 рсд

Otkrijte kako su tokom 19. veka na severnoameričkom kontinentu Sjedinjene Američke države izrasle iz mlade republike, odnosno trinaest kolonija na istoku, u moćnu naciju.

Početak 20. veka i Prvi svetski rat – 20. knjiga

320,00 рсд

Upoznajte predratno društvo i uzroke i strahote Prvog svetskog rata (1914–1918). Naučite o tome kako su Osmanlijske pokrajne – Crna Gora, Rumunija i Srbija stekle nezavisnost.

Od Versajskog mira do Drugog svetskog rata – 21. knjiga

320,00 рсд

Ovom knjigom se nastavlja putovanje kroz celokupnu istoriju sveta, što je dobra prilika da saznate šta se dešavalo po završetku Prvog svetskog rata.

Od 1945. do Hladnog rata – 22. knjiga

320,00 рсд

Naučite još nešto o vremenu Hladnog rata kada su dve vodeće svetske sile SAD i SSSR, nekadašnji saveznici, postali najveći neprijatelji.

Kraj komunizma i 21. vek – 23. knjiga

320,00 рсд

Podsetite se istorijskih događaja čiji smo i sami, posredno ili neposredno, bili svedoci i čitajte o dobu koje nam je otkrilo mogućnosti, ali probleme i sa kojima ćemo se susretati u budućnosti.

Savremeno doba – 24. knjiga

320,00 рсд

Čitajte o stručnim analizama i predviđanjima raznih stručnjaka širom sveta koji pokušavaju da otkriju buduća kretanja na planeti, od klime do stanja globalne ekonomije.