Prikazani svi od ukupno 5 rezultata

Karađorđevi ustanici

480,00 рсд

Autentično svedočanstvo o ljudima i događajima iz srpske revolucije 1804. godine čiji je stožer i inspirator bio Vožd Karađorđe. Rekonstruisane su najveće bitke iz tog prelomnog vremena srpske istorije, a na živ i verodostojan način oslikana je galerija likova srpskih junaka i vojvoda poput Stanoja Glavaša, Hajduk Veljka, Ilije Birčanina, braće Nenadović i drugih.

Haški zatvorenik

480,00 рсд

Politička biografija Slobodana Miloševića ujedno i hronika o burnom, prelomnom i tragičnom vremenu poslednje decenije 20. veka na tlu bivše Jugoslavije koja je ispunjena krvavim ratovima, strašnim razaranjima, egzodusom naroda i velikim ljudskim žrtvama.

Srpske stranputice

Knjiga predstavlja autentično svedočanstvo o vremenu bratoubilačkog rata, puna ispovesti kako vođa ravnogorskog pokreta, tako i komunista, kao i učesnika u hapšenju i suđenju đeneralu Draži Mihailoviću.

Brionska farsa

520,00 рсд

Od seoskog čobančeta iz rodnog Draževca i abadžijskog šegrta, vinuo se do najviših vrhova vlasti – potpredsednika SFRJ. Aleksandar Ranković, ilegalac, robijaš, visoki funkcioner, revolucionar, konačno državnik, i najzad komunistički otpadnik, ujedno je i jedna od najtragičnijih ličnosti jugoslovenske revolucije.

Čarobnjaci lopte

760,00 рсд

Ova knjiga predstavlja objašnjenje suštine i prirode fenomena najistaknutijih fudbalskih veličina 20. veka i prve decenije Trećeg milenijuma, od Brazilca Pelea do Argentinca Mesia.